Världens bästa B&B

Alla har sina egna preferenser när det gäller semesterboende, och alla prioriterar olika saker i en bra B&B-vistelse. Men vissa bed and breakfast-boenden är så bra att alla som bott där håller med om att de levererar något extra.

Ett av dem är Bindom Bottom B&B, beläget i West Lulworth i Dorset i Storbritannien. Detta bed and breakfast-boende valdes till resenärernas favorit 2014 på TripAdvisor, och har högsta möjliga betyg. Det kan bero på värdarna Lisa och Clive Orchard, som gör sitt yttersta för att deras gäster ska trivas innan de ens har anlänt till deras slottliknande hus. Det kan också bero på deras frukost, som gästerna beskrivit som ”scrumptious” – smaskens, eller på deras rena och vackert inredda rum. Egentligen behöver det inte vara svårare än så – vänlighet, god mat och rena sängar är ju vad vi alla vill uppleva när vi bor borta.

Den som vill söka sig till sydligare breddgrader, men ändå bo på ett B&B, kan boka in sig på Baan Malinee Bed and Breakfast i Thalangdistriktet i Thailand. Denna mer exotiska B&B ägs av Eric och Malinne, och Eric har själv designat och byggt gästhuset som ackommoderar deras besökare. Eric har sedan tidigare 20 års erfarenhet från cateringbranschen i Belgien, och han går själv upp klockan fem varje morgon för att baka färskt bröd åt sina gäster. Ägarna tar också hänsyn till miljön och samhället, då överbliven frukt görs till juice åt gästerna, och överblivet bröd ges till barnen i den intilliggande byn. Det går även att beställa kvällsmat i förväg, men inte från en förutbestämd meny; istället anpassar sig Eric och Malinne till årstid och vad som finns tillgängligt på marknaden för att tillaga klassiska thailändska rätter.Världens bästa B&B 2

Om man snarare letar efter någonstans att bo under sin cityweekend i Europa rekommenderas Le Quartier Sonang i Amsterdam i Nederländerna av tidigare besökare. Där får man personlig service av Frank och Oki, som kan rekommendera de bästa sevärdheterna och matställena i staden, och där man får uppleva lyxen av en egen espressomaskin på rummet. Med den kan man avnjuta kaffe till frukosten varje morgon, eftersom den levereras till rummet.

De solklara vinnarna på listan är dock Storbritannien, som kan stoltsera med att 14 av de 25 bästa bed and breakfast-boendena i världen är brittiska.

 
 
 
videozoom