Stockholms skärgård bjuder på pärlor

Drömmer du om att komma bort från storstaden och njuta av lugnet, andas in frisk luft, promenera på saltstänkta klippor och blicka ut över det oändliga havet? Ta en tur ut till Stockholms vackra skärgård, som bjuder på många små pärlor och undangömda smultronställen. Är tiden knapp finns det många öar att besöka på nära håll från Stockholm, såsom Fjäderholmarna eller Vaxholm. Vill du uppleva karg natur ute i det yttersta havsbandet och vill ta en ordentlig paus från det hektiska storstadslivet, hoppa på båten som på några timmar tar dig ut till “riktiga” skärgårdsöar som Rödlöga och Möja.

Från Arholma till Utö

Det finns många öar att välja mellan när du bestämt dig för att utforska Stockholms vackra arkipelag. Hitta rätt i Stockholms skärgård genom att ta en titt i denna enkla boende-guide, som vägleder dig till de finaste smultronställena. Att övernatta på en bed & breakfast ger dig möjligheten att bo bekvämt och prisvärt i en gemytlig miljö, året om. I Stockholms norra skärgård finner du öar som Arholma, Grisslehamn och Väddö. I mellersta skärgården kan till exempelvis välja Möja, Ingamarsö och Finnhamn. Vill du utforska den södra delen av skärgården finns fina öar som Runmarö, Sandhamn och Utö. Alla dessa öar erbjuder boende under alla säsonger till kostnad långt under hotellpriserna.

Många boendealternativ i skärgården

Men oavsett hur du vill bo och vilken standard du eftersöker, finns alla möjligheter till att njuta av din vistelse på öarna i Stockholms skärgård. Här finns allt från mysiga sjöbodar precis vid vattenbrynet och enkla vandrarhem med sovsalar till charmiga faluröda stugor, campingplatser och lite lyxigare pensionat och hotell. För att få veta mer och hitta ditt perfekta boende, passa på att ta en titt i katalogen “Bed & Breakfast i Stockholms skärgård” som finns gratis att hämta på turistbyråer, i Sverigehuset, hos Skärgårdsstiftelsen och Vaxholmsbolaget. Här listas inte mindre än 600 bäddar, från Singö i norra skärgården till Landsort i södra.

 
 
 
videozoom