Drömmen om Bed & Breakfast

Många drömmer om att starta ett Bed & Breakfast och det kan så klart vara väldigt mysigt och trevligt att driva ett framgångsrikt Bed & Breakfast. Samtidigt finns det en rad saker som man bör tänka på innan man drar igång. Det är inte helt enkelt att driva ett Bed & Breakfast. Man behöver ha bra och ändamålsenliga lokaler och man bör ha ett läge där många människor passerar. Det är inte heller kostnadsfritt att driva ett Bed & Breakfast. Man kan behöva anställa personal och det kan krävas en del ombyggnationer eller upprustning av fastigheten innan man kan börja. Dessutom behöver du ha lite koll på ekonomi och redovisning.

Att driva Bed & Breakfast

Det finns fantastiska möjligheter när det gäller att starta Bed & Breakfast. Man kan göra det i Sverige men man kan också göra det utomlands. Det finns till exempel en familj som startade bed and breakfast i Goa. Om du inte är riktigt så äventyrslysten så rekommenderar vi att du börjar på hemmaplan. Det finns många saker att tänka på även då. Du bör skaffa dig lite koll på hur du bokför och redovisar dina resultat. Du ska också registrera en firma, antingen som enskild firma eller som aktiebolag. Enskild firma är enklare men med aktiebolag kan vinsten bli något högre tack vare förmånligare möjligheter när det gäller skatten.

Sådant du bör tänka på

Du bör också ha riktigt mysiga och trevliga lokaler som gästerna trivs i. Du bör kunna bjuda på riktigt god och näringsriktig frukost. Det är viktigt att kunderna blir nöjda och rekommenderar dig till andra som de träffar. På det sättet kan du bygga upp en allt större kundkrets. Se också till att registrera dig på relevanta sidor på nätet, till exempel booking.com och airbnb.com. Många människor söker på nätet när de är ute på semester och letar efter boende. På sajterna har gästerna också möjlighet att sätta betyg på ditt boende och ju bättre betyg du får desto större chans har du att få fler kunder i framtiden.

 
 
 
videozoom