Bed and breakfast i Tokyo

Den typiskt brittiska boendeformen bed and breakfast är kanske inte det första man tänker på när man ska på semester till Japans huvudstad Tokyo. Men det går att hitta några riktiga pärlor där om man bara har ett öppet sinne och vågar prova något man inte tänkt på innan, eftersom Tokyo erbjuder allt från traditionellt japanska bed and breakfast-boenden till mer moderna sådana.

Ett av de traditionella bed and breakfast-boendena är helt klart Tokyo Ryokan, som ligger i stadsdelen Taito. En ryokan är en särskild form av japanskt värdshus, som har sitt ursprung under Edoperioden av Japans historia. Det var då vanligt att de som reste längs med Japans stora vägar övernattade i dessa värdshus, där det oftast fanns gemensamma bad och ett rum för umgänge med de andra gästerna och ägarna. Tokyo Ryokan följer helt och hållet den traditionella stilen, med tatamimattor på golven, japanska möbler (exempelvis låga bord och stolar utan ben för att sitta på golvet och futonsängar), skjutdörrar och gemensamt badrum. Det är ett litet bed and breakfast, men gästerna är eniga om att det gör det mysigt och personligt. Den som söker det gamla, traditionella Japan finner det med andra ord här.Bed and breakfast i Tokyo 2

Ett mer modernt alternativ är bed and breakfast-boendet Palace Japan. Boendet ligger i ett lugnt och säkert område, och personalen ger oklanderlig service. En nackdel med det lugna området är dock att det ligger en bit ifrån underhållnings- och nattlivskvarteren. Det är ett boende som passar perfekt för den som är i Tokyo på en affärsresa. Rummen är rena, och till skillnad från det traditionella Tokyo Ryokan har man i de större rummen på Palace Japan tillgång till privat badrum i anslutning till rummet. Till de mindre finns gemensamma badrum. Alla boende har också tillgång till ett gemensamt utrymme med matsal, datorer och en tv, och i anslutning till boendet finns tvättmaskiner som tar mynt. Om man vill ha ett rum med utsikt är detta rätt boende, eftersom byggnaden är hög och ger gästerna en vacker vy över nattljusen i Tokyo.

Om du vill veta mer om vilka hotell och boendeformer som finns i Tokyo kan du gå till Hotelltokyo.se.

 
 
 
videozoom