Bed and breakfast i Stockholm

Du som tycker om att bo på ett personligt och lite annorlunda sätt när du är på en weekendresa eller semester kanske föredrar ett bed and breakfast eller ett vandrarhem framför ett traditionellt hotell. Även om konceptet bed and breakfast är relativt nytt i Sverige, finns det finns ett utmärkt urval av den typen av boenden i Stockholm.

Om man åker tunnelbanans gröna linje ut till Svedmyra och går en liten promenad från stationen kommer man till Helens Bed and Breakfast. I Helens hus kan man bo nära naturen, med rådjur som spatserar på tomten, samtidigt som man inte har långt in till innerstaden och alla sevärdheter. Man får ett personligt bemötande av Helen som kan hjälpa en att planera ens vistelse, och som lär känna de flesta av sina gäster. De som besöker Helens B&B menar att det påminner om bed and breakfast-boenden ute i Europa, och att det är precis så ett B&B ska vara.Day173abfastg

Om du föredrar att bo i City kan Hostel Bed and Breakfast vara ett bättre val. Då bor du bredvid Rådmansgatans tunnelbanestation, ett stenkast från Sergels torg och Stockholms absoluta mittpunkt. På vandrarhemmet finns allt man kan behöva för sin vistelse: bekväma sängar, frukostbuffé som ingår, kaffe och te som alltid finns till hands liksom ett allrum med tv, gratis wi-fi och ett gästkök. Det är den perfekta utgångspunkten för dagsturer till Slottet, Gamla stan och City, liksom för biobesök, restaurangbesök och barvistelser på kvällen.

Det går också att bo centralt på Söder, på Bed & Breakfast Stockholm, som ligger på Mariatorget. Här kan man bo i moderna rum där man har tillgång till gratis wi-fi och har Mariatorgets kaféer och butiker inpå knuten.

Under ert besök i Stockholm kan ni förutom de traditionella turistmålen, som Stadshuset, Vasamuseet och Skansen, också passa på att besöka mer ovanliga platser i staden som förtjänar det. I Kista finns till exempel en stor galleria som är ett perfekt utflyktsmål för den som gillar shopping. O’Learys i Kista är också det bästa stället att åka gokart i Stockholm, för den som vill ha en mer fartfylld vistelse i staden.

 
 
 
videozoom