Att driva bed and breakfast

Det är inte alls ovanligt att se skyltar för bed and breakfast när man är ute och åker på svenska vägar. Det här är ett fenomen som också förekommer utomlands. Det handlar helt enkelt om att man till ett lägre pris får hyra ett rum, och vanligen serveras också frukost på morgonen. Rummen och frukosten håller lägre standard än på ett hotell och det är inte ovanligt att bed and breakfast ligger på gårdar eller liknande. Ibland ingår inte lagad frukost. Då finns det istället ett kylskåp med ägg, smör, pålägg och liknande. På så sätt kan gästen själv ordna sin frukost när denna är hungrig. Men hur är det egentligen att sköta ett bed and breakfast?

Gästerna ska trivas

När man driver ett bed and breakfast måste gästerna trivas, annars slutar de snabbt att dyka upp. Det kan vara svårt att få gäster att trivas om de förväntar sig att ett bed and breakfast är likadant som ett lyxhotell, men sådana gäster brukar vanligen inte dyka upp. När det gäller rumsinredning och annat kan det vara klokt att ha både enkelrum och dubbelrum. Om det kommer en hel familj med vuxna och barn kan det också vara bra att ha något rum som är lite större, eller kanske ett rum med en dörr som gränsar till ett annat.

Sköta gården

Om ett bed and breakfast ligger på en gård måste man se till att gården sköts på ett bra sätt. Det är till exempel en fördel om gästerna inte måste gå i massor av lera för att ta sig till rummen. Med maskiner från Kellfri.se kan man enkelt sköta de allra flesta sysslor som kan behöva göras. Traktorer, vattenbehållare, ballyftar och mycket annat kan vara bra att ha för att gården ska hållas ren och snygg.

Öppettider

När man driver ett bed and breakfast är det vanligt att man gör det privat, kanske med familjen som hjälp. Då gäller det att tänka efter vilka öppettider man vill ha. Ska det vara öppet dygnet runt så kan man riskera att någon som vill hyra rum dyker upp mitt i natten. Om man bara har öppet några få timmar i veckan är risken stor att man missar många kunder.

Städning av rum

Man bör också fundera över hur man vill göra med städningen av rummen. Ska gästerna städa själva efter sig, ska det ingå i rumshyran eller ska gästen behöva betala extra för städningen? Om det finns speciella djuranpassade rum kan ett alternativ vara att en extra avgift läggs på för att hyra dem. Då kan de pengarna täcka upp för vad det kostar att städa rummet lite mer noga. Det här är ofta ett alternativ som finns på hotell och den extra kostnaden går inte att ta bort.

 
 
 
videozoom